Bu tarife benzeyen birçok
tarif olmasına rağmen bizim favorimiz suridir.
Malzemeler;
4 yufka
2 tane tavukgöğsü
(isteğe bağlı tavuğun başka bölümlerinde kullanılabilir.)
1 kâse yoğurt
Salça
Tereyağı
Yufkalar resimde de görüldüğü
şekilde önce sarılıp sonra kesilerek tepsiye dizilir. Daha sonra fırına verilip
kızartılır. Bir yandan da tavuklar haşlanır. Yufkalar fırından çıktıktan sonra
soğutulur ve ılıtılmış olan tavuk suyu yufkaların üstüne dökülür. Bir kenarda
da ılımakta olan tavuklar didiklenir. Didiklenen tavuklar tavuk suyu dökülmüş
yufkaların üstüne dağıtılır. İsteğe bağlı sarımsaklı yapılan yoğurt (sarımsaklıyı
tavsiye ederim.) tavukların üstüne dökülür. Bir cezvede de tereyağında salça
pişirilir ve üstüne sos olarak dökülür. Servise hazır. AFİYET OLSUN ;D
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder