22 Haziran 2014 Pazar

SURİ TARİFİ

 

  Bu tarife benzeyen birçok tarif olmasına rağmen bizim favorimiz suridir.

  Malzemeler;
4 yufka
2 tane tavukgöğsü (isteğe bağlı tavuğun başka bölümlerinde kullanılabilir.)
1 kâse yoğurt
Salça
Tereyağı

 Yapılışı;

  Yufkalar resimde de görüldüğü şekilde önce sarılıp sonra kesilerek tepsiye dizilir. Daha sonra fırına verilip kızartılır. Bir yandan da tavuklar haşlanır. Yufkalar fırından çıktıktan sonra soğutulur ve ılıtılmış olan tavuk suyu yufkaların üstüne dökülür. Bir kenarda da ılımakta olan tavuklar didiklenir. Didiklenen tavuklar tavuk suyu dökülmüş yufkaların üstüne dağıtılır. İsteğe bağlı sarımsaklı yapılan yoğurt (sarımsaklıyı tavsiye ederim.) tavukların üstüne dökülür. Bir cezvede de tereyağında salça pişirilir ve üstüne sos olarak dökülür. Servise hazır. AFİYET OLSUN ;D

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder