25 Haziran 2014 Çarşamba

KREP TARİFİ


  Krep hamurunu bilmek önemlidir. Çünkü krepleri yaptıktan sonra kendi hayal gücünüzü kullanarak birçok tarif üretebilirsiniz. Biz de zaten zaman içinde krep hamurundan yapılan başka tariflerde yayınlayacağız.

  Malzemeler;
1 su bardağı un
1 su bardağı süt
1 yumurta
1 çimdik tuz

  Yapılışı:

  Yumurta ve sütü çırpmaya başlıyoruz. Bütünleşmeye başladığı zaman bir çimdik tuz ekliyoruz. Daha sonra unu ilave ediyoruz. Size unu elemenizi tavsiye ederim çünkü bu sayede hamurunuz topaklanmaz. Ama iyi bir şekilde çırparsanız oluşan topakları yok edip pürüzsüz bir hamur elde edebilirsiniz. Ayrıca mikser yerine çırpma teli yardımıyla elinizde çırpmanız daha iyidir. Hamurunuz yarı akışkan bir hal aldığında olmuş demektir. Hamurunuzu biraz dinlendirirseniz daha güzel bir sonuç elde edersiniz. Krepin en zahmetli kısmı pişirmesidir elbette. Pişirmenin puf noktalarından birincisi teflon ya da seramik tavanın iyice kızmış olmasıdır. Ayrıca piyasada bulunan krep tavalarda pişirirken işinizi biraz daha kolaylaştırır. Her krepten önce ya da ilk krepten önce tavanın yağlanması gerektiği ise gereksizdir. Tavanız iyice ısındığında bir kepçe yardımıyla krep hamurundan bir miktar alıp tavaya yayıyoruz. Krepiniz piştiğinde kenarları kızarıp kendiliğinden kalkar bu sayede kolayca krepin diğer tarafını çevirebilirsiniz. İşte bu şekilde bütün hamuru bitirene kadar bütün krepleri pişiriyoruz. AFİYET OLSUN. ;D

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder