15 Temmuz 2014 Salı

Parmak Tatlısı

Malzemeler:

Hamuru için:
2 kaşık tereyağı
1 yumurta
1/2 cay bardağı şeker
2 kaşık irmik
2 kaşık sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Un
Şerbeti için:
2,5 su bardağı şeker
3 su bardağı su
Limon
İçi için:
1 cay bardağı fındık ya da ceviz
1 tatlı kaşığı tarçın
1 çorba kaşığı şeker

Yapılışı:
Öncelikle şerbeti yapmaya başlıyoruz. Bir tencereye 2,5 su bardağı şekeri ve 3 su bardağı suyu koyup ocağa koyuyoruz orta hararetli ocaktan birkaç kere karıştırdıktan sonra kaynamaya bırakıyoruz. Şerbet kaynamaya başladıktan birkaç dakika sonra ince bir dilim limonu içine atıyoruz. Kaynamaya başladıktan 10 dakika sonrada ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz. Eğer tatlı hemen tüketilecekse yani şerbet uzun süre beklemeyecekse limon koyulmayabilir.
Şerbeti soğumaya bıraktıktan sonra bir kap alıp içine 2 dolu kaşık tereyağı 2 kaşık sıvıyağı 2 kaşık irmik 1/2 cay bardağı şeker vanilya ve kabartma tozunu koyup bir yumurtayı da kabın içine kırıyoruz. Biraz karıştırdıktan sonra yavaş yavaş unu eklemeye başlıyoruz. Ele yapışmayana kadar un ekliyoruz. Kurabiye hamuruna benzer bir hamur elde edeceğiz. Hamuru yoğurduktan sonra küçük bir kaba ceviz tarçın ve şekeri koyup karıştırıyoruz.

Hamurdan ceviz büyüklüğünde koparıp elimizde açıyoruz içine cevizli harcımızdan koyup kapatıyoruz. Daha sonra yaptıklarımızı irmiğe bulayıp tepsiye diziyoruz. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında üstü kızarana kadar pişiriyoruz. Tatlılarımız fırından yeni çıkmışken yani sıcakken soğuk şerbete atıp bekletiyoruz. Biraz şerbette beklettikten sonra bir kaba diziyoruz ve tencerede kalan şerbeti ekliyoruz iste bu kadar. AFİYET OLSUN ;D

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder